Meteoroloji 8-13 Ocak hava durumu raporu! 41 il için kar uyarısı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 8-13 Ocak hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji sıcaklıkların düşeceğini açıklarken 41 il için de kar yağışı uyarısı verdi.

Kış mevsiminin ılıman bir şekilde geçmesi son haftalarda dikkat çekiyordu. Kış mevsiminin normal şartlarına döneceği Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 81 ilin 8-13 Ocak hava durumu raporunu açıkladı. Raporda yer alan bilgilere göre başta Başkent Ankara olmak üzere çok sayıda ilde kuvvetli sağanak ve kar yağışları görülecek.

8-13 OCAK HAVA DURUMU RAPORU!

Meteorolojiden verilen son bilgilere göre Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop çevrelerinde yağışlı bir hava hakim olacak. Yurdun diğer yerlerinde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu raporuna göre Meteoroloji hava tahminlerini açıkladı. Meydana gelecek yağışların kıyı kesimlerde yağmur, yağış olacak diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bildirildi. Marmara ile iç kesimlerde ise pus ve yer yer sis görülebilecek. Vatandaşları uyaran Meteoroloji buna göre hazırlıklı olunması gerektiğini bildirdi. Özellikle pus ve sis ile alakalı olarak araç kullanımlarında görüş mesafesi azalacağı için dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Ocak kadar etkili olacağı beklenen kar yağışlarının görüleceği illeri de açıkladı. Buna göre Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, YozgatÇankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane illerinde kar yağışları olacak.

Gündem Haberleri