Meteoroloji Açıkladı: Beklenen Kar Yağışı O Tarihte Başlayacak, Sibirya Soğukları Kapıda!

Yeni yıla sayılı saatler kala mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve kar yağışı hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beklenen son dakika açıklaması geldi.

Yeni yıla sayılı saatler kala mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve kar yağışı hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beklenen son dakika açıklaması geldi. Karakış ne zaman başlayacak, Sibirya soğukları ne zaman gelecek 2021, kar ne zaman yağacak?

Emlak365.com / Bu sene oldukça geciken kar yağışı ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ne yazık ki kuraklık yaşanmasına neden olmuş. Beklenen yağışların başlamaması ve yağış miktarının beklentilerin altında kalması sonrası kar yağışı daha da önem kazanmıştı.



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI: KAR NE ZAMAN YAĞACAK?



Kar yağışı için merakla beklenen tarih açıklandı. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Ocak ayı sonu itibari ile sona erecek. Ocak ayının sonundan itibaren beklenen kar yağışları etkili bir şekilde başlayacak.



Hatırlanacağı üzere son olarak 2012 yılının kıyı bölgelerinde sert kar yağışları ve soğuk hava etkisi yaşanmıştı. Hava Forum sitesinde yayımlanan habere göre 2021 yılının Ocak ayı sonu itibari ile benzer iklim koşulları yeniden kendisini gösterecek.



KARAKIŞ NE ZAMAN BAŞLAYCAK, SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN GELECEK 2021?



Yayımlanan son hava analizi raporuna göre Türkiye'de hava sıcaklıkları Ocak ayı itibari ile soğumaya başlayacak. Her sene etkisini gösteren Sibirya soğukları Ocak ayının 2. haftası itibari ile başlayacak. 18 Ocak 2021 tarihi itibari ile başlayacak soğuk hava dalgası etkisi 22 Ocak tarihine kadar etkisini gösterecek.



Bu tarihler aralığında başlayan kar yağışı Ocak ayı sonuna kadar etkisini gösterecek. Kar yağışlarının özellikle de son dönemede oldukça düşük seyreden yağış miktarının desteklenmesi açısından büyük önem taşırken önümüzdeki yaz döneminde kuraklık ve susuzluk riskine karşı büyük önem taşıyor.

Gündem Haberleri