Meteoroloji Açıkladı: Donacağız, Karakış Yurda Giriş Yaptı! Don, Buzlanma ve Kar Yağışı Olan İller Hangileri?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika soğuk hava, sağanak yağış ve kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika soğuk hava, sağanak yağış ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Kar yağışı olan iller hangileri, karakış ne zaman başlar, kar soğukları ne zaman başlayacak, bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı?

Emlak365.com / Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan son dakika açıklaması ile 4 ilimize kar yağışı uyarısı yapıldı. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları büyük bir hızla düşmeye devam ederken yurdumuz yeni bir soğuk hava dalgası etkisinin altına girdi.

KAR YAĞIŞI OLAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bugün ülke genelinde hava sıcaklıkları düşecek. Düşen hava sıcaklıklarına ek olarak yurt genelinde hava çok bulutlu olarak gerçekleşirken 7 ilimizde kar yağışı gerçekleşecek.

MGM tarafından yapılan açıklamada kar yağışı görülecek iller Bingöl, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari olarak açıklandı.

METEOROLOJİ TARAFINDAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Açıklanan raporda yer alan bilgilere göre Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Antalya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Amasya ve Tokat çevreleri bugünü yağışlı havanın etkisi altında geçirecek.

SİS, PUS, BUZLANMA VE DON UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Havalar soğumaya devam ederken sabah ve gece geç saatlerde yurdun İç ve Doğu illerinde sis, pus, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkat edilmesi yönünde uyarı yayımlandı.

KARAKIŞ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Zemheri olarak ta anılan karakış tam 40 gün boyunca devam eder. Yapılan hesaplamalara göre zemheri ayı bugün yani 22 Aralık 2020 tarihi itibari ile başladı ve 31 Ocak 2021 tarihi itibari ile sona erecek.

Gündem Haberleri