Meteoroloji Açıkladı, Kara Kış Kapıda! Baharı Beklerken Kar Yeniden Geliyor

Rusya üzerinden yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun geneli yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken yağışların etkili olduğu illerde hava sıcaklıkları düşecek.MART KAPIDAN BAKTIRACAK, KAZMA KÜREK YAKTIRACAK! Halk arasında kocakarı soğukları olarak adlandırılan ve bahar ayından önce son kez havaların bir kere daha soğuduğu ve kışın son etkili soğukları olarak bilinen M

Rusya üzerinden yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun geneli yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken yağışların etkili olduğu illerde hava sıcaklıkları düşecek.

MART KAPIDAN BAKTIRACAK, KAZMA KÜREK YAKTIRACAK!

Halk arasında kocakarı soğukları olarak adlandırılan ve bahar ayından önce son kez havaların bir kere daha soğuduğu ve kışın son etkili soğukları olarak bilinen Mart soğukları başladı.

Kış mevsiminin sonundaki en soğuk günler olarak bilinen ve her sene Mart ayında yaşanan bir anda mevsim normallerinin çok daha üstüne çıkan hava soğuklukları olarak bilinen olay için 2021 takvimi açıklandı.

Rumi takvime göre kocakarı soğukları 26 Şubat - 4 Mart 2021 tarihleri arasında görülürken Miladi takvime göre ise 11-17 Mart 2021 tarihleri arasında görülecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ, KUVVETLİ RÜZGAR, ÇIĞ VE ZİRAİ DON UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son dakika uyarı raporu ile beraber yurdun doğusunda bulunan pek çok ilde kar yağışı uyarısı yapıldı.



Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu illerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış uyarısı yapıldı. Osmaniye ve Hatay kıyılarında kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken, Bingöl ve Muş’un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güney ve doğusunda yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Marmara ve Batı Karadeniz bölgesi için zirai don uyarısı yapılırken Doğu Anadolu'nun güneydoğu bölgesinde ise kuvvetli rüzgar uyarısı yapılarak tüm önlemlerin alınması istendi.

Gündem Haberleri