Meteoroloji Açıkladı: Kocakarı Soğukları Geliyor! Sağanak Yağış ve Çığ Uyarısı Yapılan İller Hangileri?

Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösterdi.

Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösterdi. Son derece kurak bir kış dönemi geçiren Türkiye'de pek çok şehirde barajların doluluk oranları düşerken ne yazık ki yaz için susuzluk alarmı verildi.

KOCAKARI SOĞUKLARI TAKVİMİ! KOCAKARI SOĞUKLARI (MART AYI SOĞUĞU) 2021 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Halk arasında kocakarı soğukları olarak anılan ve atasözlerine dahi "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" ile giren Mart ayı soğukları için beklenen takvim açıklandı. Kış mevsiminin sonundaki en soğuk günler olarak bilinen ve her sene Mart ayında yaşanan bir anda mevsim normallerinin çok daha üstüne çıkan hava soğuklukları olarak bilinen olay için 2021 takvimi açıklandı.

Rumi takvime göre kocakarı soğukları 26 Şubat - 4 Mart 2021 tarihleri arasında görülürken Miladi takvime göre ise 11-17 Mart 2021 tarihleri arasında görülecek. Yani önümüzdeki günlerde Türkiye'de bir haftalık ta olsa hava sıcaklıkları büyük oranda düşecek.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: KUVVETLİ YAĞIŞ, SAĞANAK YAĞMUR VE ÇIĞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yoğun sağanak yağış uyarısı yapılan iller Antalya, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyı kesimleri olan ilan edildi.

Erzurum, Ardahan, Muş, Bitlis illeri için ise karla karışık yağmur ve kar uyarısı yapıldı. Bu hafta sonu yağış alan yerlerde hava sıcaklığının 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmediği belirtildi.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise dik yamaçlarda özellikle de yoğun kar örtüsü bulunan alanlarda çığ uyarısı yapıldı.



BU HAFTA SONU, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR VAR MI?

Evet bu Cumartesi günü özellikle de Pazar günü yurdun büyük bir bölümü kuvvetli yağışın etkisi altında olacak. Hafta sonu özellikle de yağışların etkili olduğu illerimizde hava sıcaklıkları düşecek.

Gündem Haberleri