Meteoroloji Açıkladı! Sıcaklıklar Düşüyor, Yeni Haftada Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yeni haftada havanın nasıl olacağı belli oldu. Haftanın ilk gününden itibaren yağış etkili olurken hava sıcaklıkları da düşecek. Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Temmuz ile başlayan yeni haftaya ilişkin hava durumu tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre bugün Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Yarın ise yağışların İstanbul başta olmak üzere Karadeniz'e kıyısı olan tüm şehirlerde etkili olması bekleniyor. 18 Temmuz Pazartesi günü İstanbul'da 32 derece olacak en yüksek sıcaklık haftanın ilerleyen günlerinde 28 dereceye kadar düşecek.

BAZI BÖLGELERDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine göre ülkemizin kuzey kesimlerimim parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Sivas, Tokat ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Diğer yerler ise az bulutlu ve açık olacak. Yağışlar Samsun'un doğu kesimleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığının yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

Meteoroloji'nin hava durumu tahmin raporunun yayınlanmasının ardından İstanbul Valiliği'nden de uyarı yapıldı. Valilik açıklamasında  “Marmara Denizi'nde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor”  ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN FIRTINA UYARISI YAPILDI

AFAD’dan yapılan uyarıda ise “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, pazartesi sabah saatlerinden itibaren, Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” ifadeleri yer aldı. 

Kuvvetli rüzgarın bugün ve yarın yurdun bazı bölümlerinde etkili olması bekleniyor. Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi'nde rüzgarın hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.

Gündem Haberleri