Meteoroloji Alarm Verdi! Kavurucu Yaz Sıcakları O Tarihte Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulacağı bilgisi verildi ve vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yaptığı açıklamada hava sıcaklıklarının artarak Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da hafta ortasına kadar mevsim normallerinin ortalama 4 derece ile 12 derece arasında artış göstereceği bilgisini paylaştı.

SICAKLIKLAR 40 DERECEYİ GÖRECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin üzerinde (gece sıcaklıklarının 4 ila 6 derece, gündüz sıcaklıklarının 8 ila 12 derece) seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ve Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi. Aydın'da pazar günün en sıcak günün yaşanacağı ve sıcaklığın 40 dereceye kadar çıkacağı bilgisi verildi.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan tahminlere göre 26 Mayıs- 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bilecik, Eskişehir, Bursa ve Kütahya'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 derece ile 12 derece üzerine çıkacak. Bilecik'te bugün 29 derece olan sıcaklığın hafta sonunda 35 derece olması bekleniyor. Meteoroloji güneş çarpması riskine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

UZMAN İSİM VATANDAŞLARA UYARIDA BULUNDU

Uzman Doktor Murat Ülgey, şeker, tansiyon, kalp hastalığı, akciğer hastalığı olan kişiler için sıkıntılı günlerin başlayacağını açıkladı. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında güneş altında dolaşmaması gerektiğini vurguladı.

Gündem Haberleri