Meteoroloji Alarm Verdi: Kuzeyden Kar Yağışı, Güneyden Sağanak Yağış Geliyor! Bu İllerde Çamur Yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durum tahmini raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Türkiye kuzeyden kar yağışı gelirken güneyden ise sağanak yağış dalgası geliyor.Açıklanan son hava durumu tahmini raporuna göre Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in kıyı bölgesinde sağanak yağış etkili olurken Doğu Anadolu bölgesinde ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durum tahmini raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Türkiye kuzeyden kar yağışı gelirken güneyden ise sağanak yağış dalgası geliyor.

Açıklanan son hava durumu tahmini raporuna göre Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in kıyı bölgesinde sağanak yağış etkili olurken Doğu Anadolu bölgesinde ise kuvvetli yağış bekleniyor. 5 günlük hava durumu tahmini raporu verilerine göre ise Perşembe günü tüm yurtta yağışlı hava etkili olacak.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarda Doğu Karadeniz bölgesinin kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğu kesimleri için yağmur ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ illeri için sağanak yağmur uyarısı verildi.

Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu nun doğusu, Doğu Anadolu ile Bursa ve Eskişehir in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Bingöl ve Muş'un yüksek bölgeleri, Kars, Ağrı ve çevre illeri ile Erzurum'un güney ve doğu bölgesinde ise yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.



METEOROLOJİ TARAFINDAN SON DAKİKA ÇIĞ UYARISI YAPILAN BÖLGELER HANGİLERİ?

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi hakkında uyarı yapıldı ve önlem alınması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı nedeni ile Şanlıurfa ve Mardin'in güney kesimlerinde bugün çamur şeklinde yağış gibi olumsuz hava olaylarının yaşanabileceği ve önlem alınması istendi.

Gündem Haberleri