Meteoroloji Bayramda Havanın Nasıl Olacağını Açıkladı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala havanın nasıl olacağı da merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramda havanın nasıl olacağını gün gün açıkladı.

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Bayramda memleketine gitmek isteyenler ya da tatil planı yapanlar hava durumunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayramda hava durumunu gün gün açıkladı. Yayımlanan haftalık hava durumu tahmin raporu sosyal medya hesabından paylaşıldı. Meteoroloji'nin sosyal medya paylaşımında: “Hava sıcaklıklarının Perşembe ve Cuma günleri ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği ancak hafta sonunda azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporuna göre Ramazan Bayramı'nda hava sıcaklıkları mevsim normallerinde devam edecek. Perşembe ve Cuma günleri mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklıklar, devam eden günlerde azalacak ve mevsim normallerine düşecek.

Ülkenin iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusu, Afyonkarahisar, Kütahya çevreleri gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Marmara'nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyıları gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli olacak. Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyi için toz taşınımı bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haritaya göre bayramın ilk günü (2 Mayıs 2022) Marmara ve Ege kıyıları güneşli olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ise yağışlar etkili olacak. Marmara ve Ege Bölgelerinde sıcaklıklar bayramda 20 derecenin altına düşecek. Akdeniz ve Ege'de sıcaklıklar şimdiki gibi olmayacak, düşecek. Bayram boyunca yağının da etkili olması bekleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri