Meteoroloji Hava Durumu Raporu: Yurt Genelinde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Uyarısı Yapılan İller Hangileri?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde 5 günlük hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre yurt genelinde yağışlı havalar etkili olurken bugün yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge bölge sağanak yağış uyarısı yaparken bazı illerde ise yağışın gök gürültülü sağanak yağış olarak görüleceği belirtildi. Bugün hava nasıl, hafta sonu hava durumu nasıl olacak, yağmur var mı, yağışlı mı geçecek?

Yurdun geneli yeni gelen yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken yağışların etkisi ile hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor. Yağışlar İç Anadolu bölgesini etkisi altına alırken Cuma günü itibari ile Doğu bölgesine çekilmeye başlanacak. Cumartesi günü itibari ile Marmara bölgesinde yağışlar beklenirken Pazar günü itibari ile hava sıcaklıklarında yağışların etkisi ile düşüş beklentisi oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haftalık hava durumu tahmin raporu ile pek çok ile sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışlar Pazar gününe kadar Pazar gününe kadar etkili olurken Pazartesi günü itibari ile etkisini yitirecek. Önümüzdeki Salı ve Çarşamba günü ise hava sıcaklıkları yeniden yükselmeye başlayacak ve yurt genelinde güneşli günler başlayacak.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU! BUGÜN HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR VAR MI, SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

5 Günlük hava durumu tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 Mayıs 2021 ile 12 Mayıs 2021 tarihi itibari ile yurt genelinde beklenen hava olayları hakkında bilgilendirmede bulundu. Genel hava durumu tahmini için Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıkları için mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtirken Pazar günü itibari ile ise kuzey ve iç kesimlerde havanın tekrar soğuyacağını belirterek uyarılarda bulundu.

HANGİ İLLERDE YAĞIŞ VAR, SON DAKİKA YAĞIŞ HABERLERİ İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yurt geneli hava durumu tahmin raporu ile yurt genelinde parçalı az bulutlu havanın etkili olacağı belirtilirken Güney Marmara, Ege'nin kuzeyi ile İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç, Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Sağanak yağış uyarısı yapılan iller ise Çanakkale, Afyon, İzmir, Adana, Antalya, Burdur, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Erzurum, Kars, Malatya, Adıyaman, Gaziantep olarak sıralandı.

Gündem Haberleri