Meteoroloji Hava Sıcaklıklarının Ne Zaman Artacağını Açıkladı

Neredeyse mayıs ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen havalar bir türlü ısınmadı. Yurt genelinde yağışlar ve soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklıkları ne zaman artacak? Haberimizde.

Mayıs ayının sonlarına doğru yaklaşılmasına rağmen beklenen hava sıcaklıkları hala etkili olmadı. Birçok bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin altında ve yurt genelinde yağışlı bir hava etkili. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süredir herkesin araştırdığı 'hava sıcaklıkları ne zaman artacak?' sorusuna yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi Twitter hesabı üzerinden 18 Mayıs- 24 Mayıs 2022 tarihleri arasını kapsayan hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre yağışların hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

PAZAR GÜNÜNDEN İTİBAREN SICAKLIKLAR ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre hava sıcaklıkları 19 Mayıs Perşembe ve 20 Mayıs Cuma günleri, Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde mevsim normallerinde olan sıcaklıkların 8 derece ile 12 derece altında olacak. Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren perşembe sabahına kadar Batı Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ve yükseklerinde Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyinde kalan yüksek kesimlerde karla karışık yağmur, yer yer kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren yağışla birlikte düşecek hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre hava sıcaklıklarının yurt genelinde 22 Mayıs Pazar gününden itibaren artması ve mevsim normalleri civarına çıkması bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları ani sıcaklık artışlarına karşı hazırlıklı olmaları ve Meteoroloji'nin yayımlayacağı hava tahmini raporlarını takip etmeleri konusunda uyardı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri