Meteoroloji Müjdeyi Verdi! Beklenen Yağışlar Ne Zaman Gelecek, Yağmur ve Kar Ne Zaman Yağacak?

Türkiye bu sene kurak geçen mevsimin etkisi ile büyük bir susuzluk krizi ile karşı karşıya kalırken barajlardaki suların tükenmesi büyük endişe yaratmıştı.

Türkiye bu sene kurak geçen mevsimin etkisi ile büyük bir susuzluk krizi ile karşı karşıya kalırken barajlardaki suların tükenmesi büyük endişe yaratmıştı. Sonunda Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü MGM beklenen müjdeli haberi verdi! Beklenen kar yağışı ne zaman gelecek, yağmurlar ne zaman yağacak, Türkiye susuz kalır mı, Türkiye susuzluk haritası değişir mi?

Türkiye susuzluk haritası büyük bir hızla kırmızıya dönmeye devam ederken büyük şehirlerdeki barajlarda suyun yüzde 80 oranında azalması ile alarm verilmişti. Bu sene beklenen yağışların bir türlü başlamaması susuzluk riskini arttırırken sonunda beklenen müjdeli haber geldi.



METEOROLOJİ AÇIKLADI: YAĞIŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK, KAR VE YAĞMUR NE ZAMAN YAĞACAK?



Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü MGM tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Türkiye geneli için beklenen mevsim yağışları başlıyor. Beklenen yağışlar yurdun batı bölgesinden ülkeye giriş yapacak. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli başta olmak üzere Türkiye'nin batı bölgesinden yurda giriş yapan yağışlı hava hafta içerisinde etkisini arttıracak.





KAR NE ZAMAN YAĞACAK, SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN GELECEK?



Kar yağışı için yapılan tahminlerde ise Ocak ayının 2. haftası itibari işaret edilirken 18 Ocak 2021 tarihi itibari ile başlayacak soğuk hava dalgası etkisi 22 Ocak tarihine kadar etkisini gösterecek ve bu tarih aralağında yurt genelinde etkili kar yağışı görülecek.



BUGÜN HAVA NASIL OLACAK, BUGÜN YAĞMUR YAĞACAK MI?



MGM tarafından açıklanan hava durumu tahmini raporuna göre bugün yurdun batı bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ilçelerinde etkili olacak. Yarından itibaren ise sağanak yağışlar Ege Bölgesi çevresine de yayılacak ve Çanakkale'de yağışlı havanın etkisi altına girecek.



Batı bölgesinden gelen yağışlı hava yarından itibaren yurdun yarısını etkisi altına alacak. Yağışlar gök gürültülü sağanak yağmur olarak gerçekleşecek. Çarşamba günü ise yağışlar Doğu Karadeniz bölgesine kayacak. Perşembe günü ise yine Trakya bölgesinde yağışlı hava hakim olacak. Doğu illerinde ise ne yazık ki yağış beklenmiyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri