Meteoroloji Peş Peşe Uyardı: Toz Taşınımı, Sağanak Yağış, Çamur Yağmuru, Lodos, Fırtına!

Türkiye büyük bir umutla baharı beklerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü kötü haberi verdi. Yağışlar geri geliyor! 18 Nisan 2022 Pazartesi günü bugün hava nasıl olacak, yağmur var mı, toz taşınımı var mı

Küresel iklim değişikliği nedeniyle mevsimler değişmeye devam ediyor. Türkiye Nisan ayının ortasına gelmesine rağmen beklediği bahar havasına kavuşamazken Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan raporun ardından MGM resmi sosyal medya hesabı üzerinden peş peşe açıklamalar yaparak çok sayıda uyarıda bulundu.

Türkiye bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken yağışların etkili olduğu illerde hava sıcaklıklarının 2-3 derece düşeceği, diğer illerde mevsim normallerinde seyredeceği açıklandı. En dikkat çeken uyarı ise Afrika'dan gelen toz bulutunun Türkiye'yi etkisi altına alacağı yönünde yapılan uyarı oldu. Uyarı yapılan illerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması, zorunlu olmadığı takdirde dışarı çıkılmaması istendi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU: BUGÜN HAVA NASIL OLACAK 18 NİSAN 2022 PAZARTESİ?

MGM tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporu ile kuvvetli yağışlara karşı önlem alınması, ani su baskınları ve sel taşkınları yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Yağışlı hava dalgası Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde etkili olacak.

Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Samsun, Artvin, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinde, İzmir, Bolu, Zonguldak illerinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, HANGİ İLLERDE ÇAMUR YAĞACAK?

Afrika üzerinden gelen toz bulutunun batı ve iç kesimlerde etkili olacağı açıklanırken görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış yaşanabileceği belirtildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri