Meteoroloji Profesörü Açıkladı: Sibirya Soğukları, Beklenen Kar ve Yağmur Yağışları Ne Zaman Gelecek?

Türkiye bu sene yaşanan kuraklık nedeni ile büyük bir susuzluk krizi ile karşı karşıya kalırken ünlü meteoroloji profesörü merak edilen tüm soruları yanıtları.

Türkiye bu sene yaşanan kuraklık nedeni ile büyük bir susuzluk krizi ile karşı karşıya kalırken ünlü meteoroloji profesörü merak edilen tüm soruları yanıtları. Peki, Sibirya soğukları ne zaman gelecek 2021, beklenen yağışlar ne zaman gelecek, yağmur ne zaman yağacak, Ocak ayında yağmur yağacak mı, Ocak ayında kar yağacak mı 2021?

Bu sene beklenen mevsim yağışlarının bir türlü başlamaması sonrasında barajlardaki doluluk oranları büyük bir hızla düşmüş, ne yazık ki başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok şehirde zorunlu su kesintileri gündeme gelmişti.



Yaşanan olumsuzluğun tek çaresi ise biran önce beklenen kar ve mevsim yağışlarının başlaması olarak gösterilmişti. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Meteoroloji Profesörü Orhan Şen beklenen müjdeli haberi verdi.



KARAKIŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN GELECEK, OCAK AYINDA KAR YAĞACAK MI 2021?



Yaşanan susuzluk riski nedeni ile milyonlarca kişinin merak ettiği konu hakkında beklenen müjdeli haberi veren Meteoroloji Profesörü Orhan Şen sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada "Türkiye de kuraklık devam ediyor bu nedenle herkesin gözü kulağı yağışlarda. Bende bu nedenle önümüzdeki hafta ortasında yanı 14-15 inde yüksek basıncın etkisinden kurtularak kuzeyden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğimizi sanıyorum" sözleri ile beklenen Sibirya soğuklarının yurda giriş yapacağını duyurdu.



Verilerde bir sapma yaşanmazsa Ocak ayının bol kar yağışlı geçeceğini belirten Şen, İstanbul'u da içerisine alan Marmara bölgesinin de kar yağışlarından etkileneceğini belirterek İstanbul için kar yağışının 18 Ocak - 22 Ocak tarihleri arasında yaşanabileceği belirtiliyor.



OCAK AYINDA YAĞMUR YAĞACAK MI, YAĞMUR YAĞACAK MI, YAIŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da bu hafta için pek çok ile yağış uyarısı yapılırken Perşembe günü tekrar etkisini arttıran yağmurlu havanın tüm yurtta bir hafta boyunca etkili olacağı belirtiliyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri