Meteoroloji Profesöründen Son Dakika Kar ve Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamaları ile çok sayıda il için peş peşe uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamaları ile çok sayıda il için peş peşe uyarılar geldi. Yapılan uyarılar ile yoğun kar yağışı ve sağanak yağmur yaşanacak iller açıklanmış oldu. Buna ek olarak CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK! BAHAR NE ZAMAN GELECEK, YENİ YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Şen yapmış olduğu açıklamasında yurt genelinde kış havasının etkisinin devam ettiğini, kış mevsiminin bir süre daha devam edeceğini belirterek "Mart ayı böyle geçecek gibi gözüküyor. İstanbul'da dün gece kuvvetli yağışlar vardı, öğleden sonra etkisi azalacak. Bu akşam İstanbul'da yağış bitiyor ancak Anadolu'da, Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı, Bolu civarlarında kar yağışı devam edecek" dedi.



Meteoroloji Prof. Şen yapmış olduğu açıklamasında yağışların İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı olarak, diğer bölgelerde ise yağmur olarak gerçekleşeceğini belirtti. Şen bu yağışların son derece şiddetli olacağını belirterek bu nedenle yağış olacak bölgelerde önlem alınması gerektiğini söyledi. Doğu Anadolu bölgesi için de Çığ uyarısı yapılırken yağışların hafta sonuna kadar etkisini yitireceği belirtildi.

SON DAKİKA SAĞANAK YAĞIŞ VE KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER!

Pazar gününden itibaren tekrar şiddetli yağışların etkisini göstermeye başlayacağını belirten Şen ondan sonrasında ne yazık ki uzun süre yaz aylarına dönüşün uzun süre görünmeyeceğini söyledi. 1853 yılından bu yana ilk kez yaşanacak bir olaya dikkat çeken Şen "İstanbul'da bugün kuvvetli poyraz var. Pazar akşamı biraz daha kuvvetli geliyor yağışlar...



Afete dönüştürmemek için riski takip etmemiz lazım. İstanbul'da hafta sonu sıcaklıklar 15 dereceye kadar çıkar. Pazar günü gelen sistem 2-3 sürecek ama arkası da yağışlı gözüküyor. Artık Türkiye'de 1 aylık bir bahar ayı yaşayacağız. İklim değişimi bahar aylarını ortadan kaldırdı" diyerek bu sene Türkiye'nin sadece aylık bir bahar mevsimi yaşayacağını iddia etti.

Gündem Haberleri