Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarı ile duyurdu! Sağanak yağış büyük hasara neden olabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yayımlanan son duyurular ile birlikte olumsuz hava koşullarına karşın dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Haziran ayının başından bu yana devam eden olumsuz hava koşullarına karşı Meteoroloji tarafından yayımlanan verilere göre bu havanın etkili olacağı iller belirlenmiş oldu. Kişilerin olumsuz hava koşullarından meydana gelebilecek olan afetlere karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre ülke genelinde sağanak yağışın görülme ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. Yurdun belirli kesimlerinde ise olumsuz hava koşullarının meydana getirebileceği afetlere karşı sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Yukarıda yer alan tabloda tehdit oluşturabilecek olan bölgeler yayımlanmış oldu.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI!

Yurdun geneline bakıldığı zaman sağanak yağışın etkili olacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamalarda yurt genelinde havanın nasıl olacağı konusunda bilgilendirmeler yaparak bir yandan da sağanak yağışın etkili olacağı bölgeler için uyarılarda bulundu.

Yurt geneli için günlük hava yorumunu paylaşan Meteoroloji, "Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak hariç) ile Samsun2un doğusu, Ordu, Tokat ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batı, Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor." ifadelerine yer verdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batı, Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli yağışın ve rüzgarın etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşlar için ise gün boyu dikkat edilmesi gerektiği hakkında ifadelere yer verildi.

Gündem Haberleri