Meteoroloji Son 35 Senenin En Güçlüsü Olacak Diye Uyardı! Kar Fırtınası Beklenen İller Hangileri?

Kar fırtınası alarmı verildi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük, haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Raporda İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde kar uyarısı yapıldı.

8 Mart 2022 Salı günü için beklenen hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporu ile ne yazık ki bu hafta son 35 senenin en güçlü Mart ayı kar yağışının beklendiği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği açıklandı.

Beklenen yoğun kar yağışı bugün itibari ile yurda giriş yaparken Perşembe günü ise etkisini arttıracak. Pek çok ili etkileyecek kar yağışı özellikle İstanbul'da etkili olacak ve hayatı felç edecek. Bir önceki kar alarmında mega kentte ne yazık ki hayat felç olmuş, pek çok araç yollarda kalmış, insanlar evlerine gidemedikleri için geceyi konaklama tesisleri ve yakınlarda bulunan akraba, eş, dost evinde geçirmek zorunda kalmıştı.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL, KAR VAR MI, KAR YAĞIŞI BEKLENEN, UYARI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Bugün yurt geneli yeni yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken sadece özellikle de kıyı bölgelerde yağışlar etkili olacak. Yağışlara bağlı olarak hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşerken kar yağışı özellikle de mega kent İstanbul'u etkisi altına alacak.

Özellikle de Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarında büyük bir düşüş yaşanırken kar yağışı 9 Mart 2022 tarihi itibari ile tüm yurt geneline yayılacak.

Kıyı bölgelerde yağışlar yağmur ve sağanak yağış olarak görülürken iç bölgelerde ve İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde yoğun kar yağışı olarak meydana gelecek. Kar yağışının son 35 senenin en şiddetli Mart ayı kar yağışı olacağı belirtiliyor.

Gündem Haberleri