Meteoroloji Tarih ve Saat Vererek İl İl Uyardı: Gök Gürültülü Sağanak Yağış ve Yağmur Beklenen İller!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık ve günlük hava durumu tahmin raporları yayımlandı. Yayımlanan rapor ile hava sıcaklıkları için merak edilen sorular yanıtlanırken sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan illerde belli oldu. Bugün hava nasıl, yağmur yağacak mı, yağış var mı, hafta sonu hava nasıl olacak, 1 Mayıs günü hava durumu nasıl?

Küresel ısınmanın etkisi ile beraber Türkiye bu sene son derece kurak geçen bir kışın ardından bahar döneminde başlayan yağışlarla rahat bir nefes almış, İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde barajlar dolmaya başlamıştı.

Bu sene kış mevsiminin daha uzun sürmesi ile havalar son derece geç ısınırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora ile bugün ve hafta sonu yağış beklenen illerde belirlenmiş oldu.

BUGÜN HAVA NASIL, YAĞIŞ VAR MI, YAĞMUR YAĞACAK MI?

Yayımlanan hava durumu raporu ile bugün ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahminlerine yer verildi.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçeceği tahmin edilirken Rüzgarın Güney ve İç Ege, İç Anadolu ile Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hafta sonu yağışların devam edeceği görülürken Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve yurdun doğu bölümlerinde yağışlı hava etkili olacak. Yurdun batı bölgesinde ise hava açık ve güneşli geçecek. İzmir'de hava sıcaklığı 31 dereceyi görürken ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

1 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL OLACAK, YAĞMUR VAR MI?

Cumartesi günü yağışlar yurdun doğusuna doğru ilerlemeye devam edecek. Yurdun doğusunda yer alan illerd gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer illerde ise hava parçalı bulutlu ve güneşli geçecek.

Gündem Haberleri