Meteoroloji uyardı çok şiddetli geliyor! 40 ilde yoğun kar yağışı ve sağanak yağış alarmı verildi

Türkiye bir yandan meydana gelen depremin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da zorlu kış mevsiminin çetin şartları ile mücadele ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu ile kar alarmı verilen iller açıklandı!

Meteoroloji uyardı çok şiddetli geliyor! 40 ilde yoğun kar yağışı ve sağanak yağış alarmı verildi - Deprem bölgesi başta olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü 81 il için yeni hava durumu tahmin raporu yayımladı. Yayımlanan rapor kapsamında yoğun kar yağışı ve sağanak yağış uyarısı yapılan iller de belirlenmiş oldu. 

MGM haftalık ve günlük hava durumu tahmin raporu kapsamında bu hafta yoğun kar yağışı beklenen iller açıklanırken 40 il için uyarı yapıldı. Hava sıcaklıkları düşerken kar yağışı ve sağanak yağış uyarıları da peş peşe geldi. 

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK, KAR YAĞIŞI VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Kastamonu, Karabük, Sinop, Ordu, Giresun, Tokat, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Rüzgarın; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesine karşı önlem alınması istendi. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı -2 ile 9 derece arasında değişirken gece ve sabah saatlerinde ise bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Gündem Haberleri