Meteoroloji Uyardı: Önce Sağanak Yağış Sonra Bunaltıcı Sıcaklar Bu İlleri Vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika sağanak yağış uyarısı yapılan iller açıklanırken yine yağış sonrası bunaltıcı sıcakların geleceği duyuruldu. Yaz sıcakları ne zaman gelecek, kavurucu sıcaklar geliyor mu, bugün yağmur var mı, hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre bazı bölgelerde sağanak yağış beklenirken yağış sonrasında beklenen yaz sıcakları başlayacak!

BUGÜN HAVA NASIL? 14 MAYIS 2021 CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre bugün Trakya bölgesi ve Güney Doğu bölgesinde yağışlar bekleniyor. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi yurdumuz yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken yağışlı havanın ardından bunaltıcı yaz sıcakları başlıyor.

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibari ile tam kapanma sona ererken tam kapanmanın biteceği gün Türkiye'nin büyük bir bölümü yağışlı hvanın etkisi altına girecek. Yağışlar Salı günü etkisini yitirecek ve Çarşamba günü itibari ile yurdumuz bunaltıcı yaz sıcaklarının etkisi altına girecek.

Çarşamba ve Perşembe günü yağış beklenmezken bazı şehirlerde hava sıcaklığı 30 dereceyi aşacak.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

MGM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bugün yurdumuzun bazı bölgeleri yağışlı geçecek. Doğu Anadolu’doğu bölgesi ile zamanla Marmara’nın Trakya kesimi parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Öğle saatlerinden sonra ise Iğdır’ın güney bölümü, Ağrı ve Van’ın doğu bölgesi, Kırklareli’nin kuzey kesimleri ile Hakkari çevreleri başta olmak üzere söz konusu bölgelerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış yaşanacak. Çarşamba gününden itibaren ise yağışlar yerini sıcak havalara bırakacak.

Gündem Haberleri