Meteoroloji uyardı! Soğuklar bitti, Haziran sıcakları cayır cayır yakacak! Tarih detayı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre Türkiye'de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor. Bazı bölgeler için ise yüksek sıcaklıklara karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu yayımladı. Türkiye'de uzun süredir kendini gösteren soğuk ve yağışlı hava, Haziran ayı itibariyle yerini mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklara bırakıyor. Mayıs ayının son günlerinde yurdun orta kesimlerinde yağışlar etkili olurken, Haziran itibariyle yerini yüksek sıcaklıklara bırakacak.

Kavurucu sıcaklar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, 30 Mayıs'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Çankırı, Edirne, Kırklareli ve Van çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimleri ve Hakkari'nin kuzey doğusunda kısa sürelik sağanak yağış bekleniyor.

Haziran ayının ilk haftasına bakıldığında ise yağışlı havalar yerini kavurucu sıcaklara bırakıyor. Sıcaklıklar kuzeydoğu kesimlerinde artmaya devam ederken, Kıyı Ege'de azalış görüntüleniyor. Türkiye genelinde mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde olması beklenen tahminlere göre, rüzgar ise genellikle güneyden hafif ve arada orta kuvvetli olacak.

Sıcaklık 30 derecenin üzerinde seyredecek

Hava durumu raporları incelendiğinde, birçok kentte sıcaklıkların 1 Haziran'dan itibaren 30 derecenin üzerine çıktığı görülüyor. Yer yer yağışlı olsa da ülke geneline artık beklenen yaz sıcaklıkları ulaşmış olacak.

Hava sıcaklıkları dünden itibaren mevsim normallerinin 12 derece kadar üzerine çıktı ve Haziran ayının ilk haftasında da aynı sıcaklıklar etkili olacak. Meteoroloji, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hafta boyunca yüksek sıcaklık uyarısı yaptı.

Gündem Haberleri