Meteoroloji ve AFAD'dan Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış, Fırtına, Ani Sel ve Su Baskını Uyarısı

Yeni hafta Türkiye'ye beklenen yağışları getirecek. Barajlardaki doluluk oranları için büyük önem taşıyan yağışlı hava dalgası için açıklamalar peş peşe geldi.YENİ YAĞIŞLI HAVA NE ZAMAN GELECEK?Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son hava durumu tahmini raporuna göre Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile güney ve iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu hava dalgasının etkisine girecek.

Yeni hafta Türkiye'ye beklenen yağışları getirecek. Barajlardaki doluluk oranları için büyük önem taşıyan yağışlı hava dalgası için açıklamalar peş peşe geldi.

YENİ YAĞIŞLI HAVA NE ZAMAN GELECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son hava durumu tahmini raporuna göre Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile güney ve iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu hava dalgasının etkisine girecek. Yarın akşam saatlerinden itibaren ise yağışlı hava yurt genelinde hissedilecek.

İzmir, Aydın, Muğla Ve Antalya çevrelerinin, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi ile Hatay, Adana, Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağış görülecek. Diğer illerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Marmara bölgesinin güney ve batısı ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olayları görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma riskine karşı önlem alınması istendi.



AFAD SON DAKİKA KUVVETLİ RÜZGAR, FIRTINA, SEL, SAĞANAK YAĞIŞ VE SU BASKINI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

AFAD resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor" denilerek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması istendi.

Antalya ve Muğla için ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılarak ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Gündem Haberleri