Meteoroloji'den bugün için kritik uyarılar geldi! 12 şehirde yoğun kar yağışı bekleniyor okullar tatil olabilir

Türkiye'de bu yıl yurt genelinde kış ayı kısa bir süre yaşanırken yaşanan deprem felaketi sonrasında ise vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı.

Meteoroloji'den bugün için kritik uyarılar geldi! 12 şehirde yoğun kar yağışı bekleniyor okullar tatil olabilir - Türkiye'de bu yıl yurt genelinde kış ayı kısa bir süre yaşanırken yaşanan deprem felaketi sonrasında ise vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı. Deprem gününe kadar yoğun kar yağışıyla geçen günlerin ardından şimdilerde ise havaların tekrar soğuması bekleniyor.

Ocak ayı sonu itibariyle geciken mevsim doğrultusunda kar yağışları başlarken bu süreçte de Şubat ayına kadar etkili oldu. Şubat ayı ilk haftası itibariyle sona eren kar yağışı sonrası çocuklarında kara doyduğu ifade edilirken deprem felaketi sonrasında ise okullar ertelenmişti.

Meteoroloji uzmanları tarafından da Mart ayı itibariyle kar yağışlarının etkili olması beklenirken bu süreçte ilk sinyaller de gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden uyarılarda bulunurken yapılan açıklamalarda, kuvvetli yağış, kar yağışı, toz taşınımı, fırtına, çiğ tehlikesi pek çok konuda uyarılarda bulundu. Vatandaşların bu konularda ve yerlerde dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, '' Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı ve Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum ile Konya'nın kuzey ve batı, Bilecik'in kuzey, Afyonkarahisar'ın doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.'' ifadelerine yer verildi.

GECE VE SABAH SAATLERİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü gece ve sabah saatlerine dikkat çekerek ''Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.'' uyarılarında bulundu.

OKULLAR TEKRAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yarın için gelen bu haritalar sonrasında da şehirlerde kar yağışları beklenirken yaşanacak kar sıklığına göre de okulların tatil edilip edilmemesi de gündemde merakla beklenen konular arasında ki yerini alıyor. 

İşte kar yağışının etkili olacağı o bölgeler.

Gündem Haberleri