Meteoroloji'den il il kritik açıklamalar gelmeye başladı! Çok etkili olacak aman dikkat

Türkiye'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklamalara göre, yurdun önemli kesimlerinde beklenen rüzgarlara dair açıklamalar geldi.

Meteoroloji'den il il kritik açıklamalar gelmeye başladı! Çok etkili olacak aman dikkat - Türkiye'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklamalara göre, yurdun önemli kesimlerinde beklenen rüzgarlara dair açıklamalar geldi.

Genel müdürlük yaptığı açıklamada doğu kesimlerinde yarın itibariyle rüzgar beklendiğini ve Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu kuzeyleri ve doğusuyla beraber de Doğu Karadeniz iç kesimleri, Pazartesi günü de Güneydoğu Anadolu genelinde ve Doğu Akdeniz'de bu süreçte güney yönlerden fırtınanın saatte 50 ila 80 km hızla geleceğini ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ev hamleli tam fırtınanın da saatte 80 ila 100 km arasında eseceği tahmin ediliyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİR ALIN!

Fırtına nedeniyle meydana ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı ve toz fırtınası gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege'de sağanak beklentisi

Kıyı Ege’de yarın beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın ise sabah saatlerinden itibaren İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram ) olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Gündem Haberleri