Meteoroloji'den Orta Karadeniz ve Ege için kritik fırtına uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son uyarı yayımlandı! Yapılan açıklamalarda sahil kenarları için dikkat edilmesi gereken bölgelere yer verildi.

Denizler için fırtına uyarısı geldi! Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda Orta Karadeniz ve Güney Ege'de beklenen fırtınaya karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bu çerçevede yapılan uyarılara ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI GELDİ!

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Denizlerimizde (Orta Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Yarın öğle saatlerinde başlayarak 9 Temmuz saat 13.00'e kadar devam etmesi beklenen fırtınaya ilişkin Meteoroloji tarafından "Orta Karadeniz’de rüzgarın yarın (08.07.2023 Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü (09.07.2023) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." şeklinde uyarı yapıldı.

Denizlerimizde (Güney Ege) Fırtına Bekleniyor!

Yarın saat 15.00'dan 9 Temmuz günü saat 23.59'a kadar devam etmesi beklenen fırtına için yapılan uyarıda ise "Güney Ege’de rüzgarın yarın (08.07.2023 Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde (40-60 km/saat) fırtınamsı rüzgar, açıklarında yer yer 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (09.07.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." şeklinde açıklamalar yapıldı.

BUGÜN HAVA NASIL?

Orta Karadeniz ve Güney Ege için yapılan uyarıların yanı sıra Türkiye geneli için Meteoroloji tarafından hava tahmini yayımlandı. Bugün yani 7 Temmuz tarihi için yayımlanan hava durumu ile birlikte yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, İstanbul'un Anadolu Yakası ve İskenderun Körfezi ile Kocaeli, Sakarya ve Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda azalarak kuzey ve iç bölgelerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege'de kuzeybatı, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yapılan uyarılar çerçevesinde vatandaşların dikkatli olması gerektiği de yer aldı.

Gündem Haberleri