Meteorolojiden Pazartesi Uyarısı! Fırtına ve Çok Kuvvetli Sağanak Geliyor! Sel ve Çatı Uçmasına Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta öncesinde yeni raporunu yayımladı. Kuvvetli yağış ve sağanak uyarısında bulunan Meteoroloji bazı illerde fırtına beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta öncesinde il il hava tahmin raporunu yayımladı. Türkiye geneli havanın genel olarak nasıl olacağını ilan eden kurum bunun dışında bazı şehirlerde özel uyarılarda bulundu. İşte hafta başında Türkiye geneli hava durumu raporu.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ

Hafta başından itibaren Marmara Bölgesinin güneydoğusunda kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının azalacağı bu bölgelerde Pazartesi sabahından itibaren yağış olması ön görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu uyarısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çanakkale il geneli ile Edirne’nin güney ve Balıkesir’in kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli Çanakkale’nin güney (Ezine, Bayramiç, Çan, Yenice, Ayvacık) ve Balıkesir’in batı kıyı (Ayvalık, Burhaniye, Havran, Edremit, Gömeç ) ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olmasını beklendiğini bildirdi.

Su Baskını ve Sel Uyarısı

Meteoroloji raporunda ayrıca bu bölgelerde bulunan vatandaşlara çok kuvvetli yağış ihtimalinden dolayı ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar olabileceğini duyurdu. Vatandaşların bu durumlara karşı dikkatli olunması istendi.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda ayrıca bazı bölgeler için fırtına uyarısında bulunuldu. Doğu Karadeniz’in İç Kesimleri ile Kuzey, İç ve Batı Bölgelerinde fırtına beklendiğini ifade etti. Pazartesi öğlen saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına oluşabileceği ifade edildi.

Bu uyarının dışında ayrıca Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına ile Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege ile İç Anadolu’nun güneyinde kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına uyarısı yapıldı.

Çatı Uçmasına Dikkat

Meteoroloji bu bölgelerde yaşayan vatandaşları da fırtına nedeniyle oluşabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar konusunda uyardı.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Yukarıda yer alan şehirlerin dışında kalan bölgelerde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü diğer şehirlerde havanın kıyı kesimlerinde az bulutlu diğer bölgelerde az, parçalı ve çok bulutlu olması beklendiğini duyurdu.

Gündem Haberleri