Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması! Kar Yağışları Hangi İllerde Devam Edecek, Kaç Gün Sürecek?

Türkiye'de çok sayıda ilde kış şartlarına geri dönülürken hava durumuna dair merak artarak devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu değerlendirmesini yayınladı. Kar yağışları ne zaman sona erecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerinin yer aldığı son değerlendirmesi yayınlandı. Yurt genelinde etkili olmaya başlayan kar yağışlarının ne kadar devam edeceği açıklandı. Özellikle İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışlarının ne zaman sona ereceği açıklandı.

Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre soğuk ve karlı hava yurt genelinde etkisini sürdürürken bu havanın üç gün boyunca devam edeceği bildirildi. Yapılan bilgilendirmeye göre ülke genelinde bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusunda, İç Ege'de, Batı Akdeniz'de, Karadeniz'de, İç Anadolu'da, Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlar görülecek.

NERELERDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR?

Bugün meydana gelmesi beklenen yağışlar Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer etkili olacak olan sağanak yağışların insanları zor durumda bırakabileceği bildirildi. Bu yağışların ani su baskını ve sel felaketlerine neden olabileceği ve vatandaşlarla yetkililerin tedbirlerini almaları gerektiği istendi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için illerde bulunan yetkili birimler uyarılarak önlem almaları istendi.

BUGÜN HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI OLACAK?

Kar yağışları bugün ülkenin çok sayıda ilinde devam edecek. Trakya'da kar yağışları sona ererken İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışları bugün de sürecek. İstanbul genelinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Kıyı Ege'de kar yağışları sona ererken İç Anadolu'nun tamamında bugün de kar yağışı devam edecek. Kar yağışları Ankara, Kırşehir, Çankırı, Kayseri, Konya, Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar, Sivas, Niğde, Nevşehir, Bursa, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Van, Erzincan ve Kars'da sürecek.



SICAKLIKLAR DÜŞECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarına dair tahminini de duyurdu. Buna göre hava sıcaklıkların ülkenin doğu kesimlerinde mevsim normallerinde olacak. Kıyı kesimlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ile 6 derece altında, iç kesimlerde de mevsim normallerinin 8 ile 12 derece altında olacak. Sıcaklık düşüşleri hafta sonu da aynı şekilde devam edecek. Hava sıcaklıklarının artışı için gelecek haftanın beklenmesi gerekecek.

Öte yandan Meteoroloji bir bilgilendirmede bulunarak yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve dolar olayları ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneyinde de çığ felaketi meydana gelebileceği bildirildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri