Meteoroloji'den Son Dakika İstanbul Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif esecek.

Meteoroloji'den elde edilen son dakika bilgilerine göre İstanbul'da bugün çok bulutlu ve aralıklarla yağmurlu bir hava bekleniyor. İstanbul'a doğru yaklaşmakta olan yağış, meteorolojinin radarlarına yansıdı. Aynı zamanda Edirne ve Kırklareli'nde pazar günü kar bekleniyor.Kar yağışı etkisini Edirne ve Kırklareli'de pazartesi günü de sürdürecek. Hava sıcaklığının şu sıralarda 9 derece olarak ölçüldüğü Trakya illerinde hava sıcaklığı pazar günü 4 - 6 derecelere düşecek. Hava sıcaklarının düşmesi beklenirken, İstanbul'un yağışlı ve soğuk bir hafta sonu geçireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece daha düşmesi halinde ise özellikle İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağma ihtimali üzerinde duruluyor.


İstanbul'a kar ne zaman yağacak?


Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Van, Bitlis, Eskişehir, Karabük, Bartın, Kastamonu, Karabük ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava durumu nasıl olacak?


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif esecek.

Bazı illerde bugun beklenen en yüksek ve en düşük hava sıcaklıkları şöyle;

İstanbul en yüksek 11 derece en düşük 7 derece

Ankara en yüksek 10 derece en düşük 5 derece

Bursa en yüksek 13 derece en düşük 7 derece

Konya en yüksek 13 derece en düşük 4 derece

Diyarbakır en yüksek 15 derece en düşük 1 derece

Samsun en yüksek 12 derece en düşük 7 derece

Erzurum en yüksek 4 derece en düşük -4 derece

Adana en yüksek 19 derece en düşük 9 derece

İzmir en yüksek 17 derece en düşük 10 derece

Trabzon en yüksek 13 derece en düşük 7 derece

Gündem Haberleri