Meteorolojiden Son Dakika Kuvvetli Kar Yağışı, Sağanak Yağmur, Çığ, Zirai Don ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre bugün Türkiye'nin büyük bir bölümü Mart soğuğu olarak ta bilenen kocakarı soğukları etkisi altında olacak.Çok sayıda ilde kuvvetli kar yağışı uyarısı gelirken 4 ilde zirai don uyarısı, ve geri kalan illerde de sağanak yağış, çığ ve kuvvetli rüzgar uyarıları yapıldı.METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ 12 MART 2021 CUMA GÜNÜ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU İLE ALARM VERİLEN, UYARI YAPILAN İLLER! Yayımlanan yeni ha

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre bugün Türkiye'nin büyük bir bölümü Mart soğuğu olarak ta bilenen kocakarı soğukları etkisi altında olacak.

Çok sayıda ilde kuvvetli kar yağışı uyarısı gelirken 4 ilde zirai don uyarısı, ve geri kalan illerde de sağanak yağış, çığ ve kuvvetli rüzgar uyarıları yapıldı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ 12 MART 2021 CUMA GÜNÜ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU İLE ALARM VERİLEN, UYARI YAPILAN İLLER!

Yayımlanan yeni hava durumu tahmini raporuna göre yurdun büyük bir bölümü yeni ve yağışlı soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. MGM çığ uyarısı yaparak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda karların erimesi nedeni ile oluşabilecek çığ olaylarına karşı dikkatli olunmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

METEOROLOJİ RAPORU YAYIMLANDI! FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Yayımlanan raporda "Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-100 km/sa), bu akşam Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.



YOĞUN KAR YAĞIŞI VE SAĞANAK YAĞMUR UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis ile bu gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Kuvvetli yağmur ve sağanak yağış uyarısı yapılan iller ise Doğu Karadeniz Kıyıları, Ordu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Siirt, Şırnak, Kayseri ve Niğde çevreleri olarak ilan edildi.

Gündem Haberleri