Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı geldi! Hava sıcaklıkları bir anda düşecek aman dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte hava sıcaklıklarının bir anda düşmeye başlayacağı öğrenildi.

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre ülke genelinde hava durumu hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bayram gününde havaların nasıl olacağının yanı sıra soğuk havanın da geri dönebileceği ifade edilmiş oldu.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR!

Son dönemde hava sıcaklıklarının artmasının yanı sıra havaların bir anda soğumaya başlayabileceği bu nedenle de dikkat edilmesi gerektiği ifade edilerek “Herkese iyi bayramlar! Bugün yurt geneli sıcak. Akşama doğru Ankara'da yağış geçişi yaşanabilir. Bayramın ikinci günü ise Trakya, İstanbul ve Karadeniz'de bir yağış geçişi yaşanabilir. Ayrıca 2. gün Rusya üzerinden 3-4 derecelik serinlik de geliyor. Ege ve Akdeniz güneşe devam.“ şeklinde konuşuldu.

Bayram için yapılan açıklamalara göre "Bayramın 1. günü (28 Haziran 2023 Çarşamba): Kuzey ve iç kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimlerinin, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin, Orta Karadeniz kıyılarının, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bilecik, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor." ifadeleri ile bölge bölge hava durumundan bahsedildi.

GÜNLÜK HAVA DURUMU YAYIMLANDI!

Bayram için yapılan uyarıların yanı sıra günlük hava durumu şu şekildeydi;

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya'nın kuzeydoğusu, Ege'nin doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kentlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin (2-4 derece) üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güney ve Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gündem Haberleri