Meterolojiden 3 Uyarı Birden! Kuvvetli Sağanak Yağış, Çığ ve Don İllere Göre Harita

Yeni hafta içinde hava sıcaklıklarında bazı bölgelerde düşme bekleniyor. Bazı şehirlerde de hava yağışlar etkisini hissettirecek.

Yeni hafta içinde hava sıcaklıklarında bazı bölgelerde düşme bekleniyor. Bazı şehirlerde de hava yağışlar etkisini hissettirecek. Önümüzdeki bir hafta için beklenti raporlarını yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İşte bir haftalık illere göre hava tahmin raporu ve kuvvetli yağış beklenen şehirlerin listesi.

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan hava tahmin raporunda, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile zamanla güney ve iç kesimlerinin önemli bir kısmı parçalı bulutlu geçecek. Haftanın ilk gününden itibaren ise bazı şehirlerde yağışlar görülecek. Yağış beklenen illere dair

Meteoroloji tarafından yayımlanan açıklamada, İzmir, Aydın, Muğla Ve Antalya çevreleri ile Hatay, Adana, Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı olacağı bilgisi paylaşıldı. Bunun dışında meteoroloji ülkenin geri kalan kısmınında havanın açık ve yer yer az bulutlu olacağını duyurdu.

Hava sıcaklıklarına dair yapılan uyarılarda ayrıca sis ve pus için de vatandaşların dikkatli olması istendi. Yapılan açıklamada sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olayı olabileceği bildirildi. Yapılan bir diğer uyarı ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ oldu. Bu bölgelerde çığ riski bulunuyor.



Hava sıcaklığı ülke genelinde çok değişmeyecek olup Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ile 5 derece arasında artabilecek. Hava genel olarak yağışlı, parçalı bulutlu ve az bulutlu açık olacak.

Gündem Haberleri