Metropoll Araştırma Son Seçim Anketi! Bugün Seçim Olsa Cumhur İttifakı Mı, Millet İttifakı Mı Daha Çok Oy Alıyor?

Türkiye'de muhalefetin erken seçim taleplerine dair gelişmeler yaşanırken anket şirketleri de seçim anketleri yapıp sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar. Metropoll Araştırma da son yapılan seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Bugün seçim olsa hangi ittifak daha çok oy alır?

Türkiye'nin syaset ikliminde son dönemlerde muhalefet partilerinin erken seçim için iktidara yaptıkları öağrıların sayısı bir hayli arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seçimlerin normal takviminde 2023 Haziran ayında yapılacağını açıklamayı sürdürüyorlar.

Siyaset arenasında yaşanan erken seçim tartışmalarına iktidar cephesinden olumlu bir cevap verilmezken anket şirketleri de seçimlere dair çalışmnalar ortaya koyuyorlar. Düzenli olarak seçim anketi yapan Metrepoll Araştırma farklı bir anket çalışmasını kamuoyu ile paylaştı.

CUMHUR İTTİFAKI MI, MİLLET İTTİFAKI MI ANKETİ

Metropoll Araştırma tarafından anket katılımcılarına hangi ittifaka yakın oldukları sorularak Cumhur İttifakı'nın ve Millet İttifakı'nın oy oranı tespit edilmeye çalışıldı. 2021'de her ay için ayrı ayrı bu anket çalışmasını yapan Metropoll Araştırma aylar arasındaki değişimleri de ortaya koydu.

Mayıs ayında yapılan anket çalışmasında katılımcılara, “Hangi ittifaka daha yakınsınız? AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti'nin yer aldığı Millet İttifakı mı?” sorusu yöneltildi.

Metropoll Araştırma tarafından yapılan anket sonucuna göre anket katılımcılarının yüzde 43,2'si Millet İttifakı'na yakın olduklarını, yüzde 37,8'i ise Cumhur İttifakı'na yakın olduklarını ifade ettiler. İki ittifaka da yakın olmadıklarını ama bir seçim olması halinde Millet İttifakı'na oy vereceklerini açıklayanların oranı ise yüzde 4,8 oldu. Aynı doğrultuda oy tercihlerinin Cumhur İttifakı olacağını söyleyenleri oy oranı ise yüzde 2,3 şeklinde açıklandı. Toplamda ise Millet İttifakı'na oy vereceklerin oranı yüzde 48, Cumhur İttifakı'na oy vereceklerin oranı ise yüzde 40,1 olarak bildirildi.

AYLARA GÖRE ANKET SONUÇLARI

Metrepoll Araştırma aynı anketin 2021 yılında aylara göre değişimlerini de açıkladı. Millet İttifakı'na yakın olanların oy oranı Ocak'ta yüzde 42,4, Mart'ta yüzde 39, Nisan'da yüzde 38,6 olmuştu. Cumhur İttifakı'na yakın olanların oy oranları Ocak'ta yüzde 36,9, Mart'ta yüzde 44,6, Nisan'da yüzde 39,4 şeklinde açıklanmıştı.

Gündem Haberleri