Metropoll'ün Anket Sonuçları Cumhur İttifakı'nı Memnun Etmeyecek!

MetroPoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anketin sonuçları açıklandı. Bu ankete göre Türkiye'de vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne verdikleri destek bugüne kadar en düşük seviyeye geriledi.

MetroPoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anketin sonuçları açıklandı. Bu ankete göre Türkiye'de vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne verdikleri destek bugüne kadar en düşük seviyeye geriledi.

Türkiye'de dönem dönem yapılan anketlerle vatandaşların siyasi konulardaki tavırlarında meydana gelen değişimler ölçülüyor. MetroPoll Araştırma Şirketi de son anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.



SON ANKETİN SONUÇLARI AÇIKLANDI!



Başkanlık Sistemi Değerlendirmesi Aralık 2020 anketinin sonuçlarında çarpıcı veriler dikkat çekti. Anketekatılım gösteren vatandaşların yüzde 57,7'si 'Güçlendirilmiş parlamenter sistemegeçiş yapılmalıdır' cevabını verdiler. Bu cevapta ise MHP seçmeninin patyı çok çarpıcı bir sonuç ortaya koydu. MHP seçmenlerinin yüzde 49,5'i parlamenter sisteme geçiş yapılması gerektiğini ortaya koydular.



EN DÜŞÜK ORAN!



Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen başkanlık sistemine destek verenlerin oranı ise yüzde 34,5 olarak açıklandı. Bu oran 2020 yılının en düşüş oranı olarak kayıtlara geçerken aynı zamanda tüm zamanların en düşük oranı oldu.



Araştırma sonuçlarına göre Nisan 2019 ile Aralık 2020 tarihleri arasında yapılan anketlerde başkanlık sistemine destek verenlerin oranlarında yüzde 6,4 kayıp yaşandı. Nisan 2019'da vatandaşların yüzde 40,9'u başkanlık sisteminden yana desteklerini açıklarken bu oran şimdi yüzde 34,5'e kadar düştü. Başkanlık sistemine en yüksek destek ise yüzde 48,7 oranı ile Temmuz 2020'de gerçekleşmişti.



EN YÜKEK KIRILMA MHP SEÇMENİNDE!



Yapılan araştırmanın partilere göre dağılımında da çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre Ak Parti seçmeninin yüzde 69'u başkanlık sistemine destek verirken destek vermeyenlerin oranı yüzde 22 oldu. CHP ve İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 90'ından fazlası başkanlık sistemine destek vermiyor. MHP seçmeni arasında başkanlık sistemini destekleyenlerin oranı ise yüzde 48,8 oldu. En yüksek kırılmanın MHP seçmeninde yaşandığı görülüyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri