Mevlana İdris Zengin kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin hayatını kaybetti. 56 yaşındaki yazarın acı haberini kardeşi verdi. Mevlana İdris Zengin neden öldü merak konusu oldu.

Sabah saatlerinde basına ulaşan bilgilere göre yazar ve şair Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında hayatını kaybetti. Zengin'in vefat haberini, kendi gibi yazar olan kardeşi Salih Zengin sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Mevlana İdris Zengin neden öldü, hastalığı neydi?

Birçok şiir kitabı bulunan yazar ve şair Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında Kahramanmaraş'ta yaşamını yitirdi. Daha önce yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan ve sonrasında sağlık durumu iyiye gitmeyen Zengin, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Zengin, geçirdiği kalp krizi sonucu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Zengin'in vefat haberini kardeşi Salih Zengin sosyal medya hesabından duyurdu. Mesajında '' Sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. '' sözleriyle ifade etti.

Mevlana İdris Zengin kimdir?

1966 yılında Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde doğan Mevlana İdris Zengin, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. İkindi Yazıları, Diriliş, Dergah, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede şiir, hikaye ve denemeleri yayımlanan zengin, çocuk edebiyatı alanında da çok sayıda kitap yazmıştır.

Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunan yazar, kaleme aldığı çocuk kitaplarıyla 1987 yılında Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü, 1998 yılında ise Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü'nün sahibi olmuştur. Ayrıca 'Tuhaf Adamlar' serisindeki kitapları, Almanya'daki bir yayınevi tarafından 9 dile çevrilmiştir.

Mevlana İdris Zengin, 'Asla ve Daima Nuri Pakdil! isimli bir belgeselin metnini yazarak konsept danışmanlığını yapmış ve bu belgesel 2010 yılında TRT'de yayımlanmıştır.

Gündem Haberleri