MGM'den Son Dakika Meteorolojik Uyarı Raporu: Kuvvetli Yağış, Gök Gürültülü Sağanak, Sel, Fırtına ve Dolu Yağışı Uyarısı Yapılan İller Hangileri?

Küresel iklim değişikliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini her geçen gün hissettirmeye devam ederken bir gün baharı yaşayan ülkemiz ertesi gün şiddetli yağış dalgasının etkisi altına girmeyi devam ediyor. Peki, bu hafta hava nasıl olacak, yağış var mı, yağmur yağacak mı, 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü hava durumu tahmin raporu yayımlandı mı, havalar yeniden soğuyacak mı, bugün hava nasıl?

Haziran ayının gelmesi ile beraber yazı bekleyen kişiler Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu tahmin raporu ile büyük bir şok yaşadı. MGM tarafından yayımlanan meteorolojik uyarı raporu ile çok sayıda ilde kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım ve küçük çaplı dolu yağışına karşı tedbir alınması istendi.

BUGÜN HAVA NASIL, 31 MAYIS 2021 PAZARTESİ GÜNÜ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MGM HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU YAYIMLANDI MI?

Evet, MGM günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü için kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek bugün itibari ile Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Bilecik ve doğu ilçelerimiz başta olmak üzere Çanakkale'nin çevresi, Afyon, Isparta, Burdur, Ankara'nın kuzey ve batı bölgeleri ile Çankırı,Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde etkili olacak.

Yerel kuvvetli yağışlar nedeni ile söz konusu bölgelerde su baskını, sel, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksama, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması istendi.

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR, YAĞIŞ VAR MI?

Açıklanan haftalık hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye bugün itibari ile yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Batıdan giriş yapan yağışlı hava dalgası Salı ve Çarşamba günü de etkisini sürdürürken Perşembe günü itibari ile kıyı bölgelere çekilecek. Ancak Pazar gününe kadar kıyı bölgeler başta olmak üzere pek çok ilde yağışlar devam edecek.

Yağışların da etkisi ile iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşecek.

Gündem Haberleri