MHP'li Semih Yalçın'ın Paylaşımlarının Ardından AK Parti'den Erken Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile Devlet Bahçeli'nin geçmiş yıllarda iktidar sözlerini paylaşmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile Devlet Bahçeli'nin geçmiş yıllarda iktidar sözlerini paylaşmıştı. MHP tarafından yapılan bu açıklamada gündemde çok konuşulurken AK Parti kanadından erken seçim iddialarına ilişkin açıklamalar geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Twitter hesabı üzerinden bazı paylaşımlarda bulunmuş ve bu paylaşımlarda Devlet Bahçeli'nin daha önceki yıllarda dile getirdiği, "Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır" ifadelerine yer vermişti.



Bu açıklamaların ardından erken seçim mi olacak? sorusu gündemde konuşulmaya başlanmıştı. Bu konuya dair iddialara ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi.



AK PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI



AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gazeteci Mehmet Fatih Ersoy'un Instagram canlı yayınına katıldı. Burada koronavirüs ile mücadele süreci ve salgının önlenmesi konularına dair açıklamalarda bulunan Numal Kurtulmuş basında yer alan merak edilen konulara dair açıklamalarda bulundu.



Konuşmasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın paylaşımlarına ve sonrasında oluşan iddialara ilişkin de açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş erken seçim olmayacağını vurguladı. Konuşmasında AK Parti ile MHP arasında ki ittifak bağına vurgu yapan Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı.



"MHP'nin, AK Parti iktidarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği destek açık ve nettir. Yani terörle mücadele, emperyalizme karşı verilen milli mücadele, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojilerinin artırılması konusu gibi bütün milleti ilgilendiren ortak konularda MHP son derece açık bir şekilde koşulsuz bir destek veriyor. Sayın Semih Yalçın'ın da bu sözlerinin asla bir erken seçimle ilgisi yoktur. Çok kısa bir müddet önce Sayın Bahçeli de zaten 'Türkiye'de erken seçim yoktur, vaktinde seçim yapılacaktır.'



Emlak365.com


Gündem Haberleri