Mill Eğitim Bakanı Özer duyurdu 81 ilde okulların açılma tarihi belli oldu!

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile alınan son dakika kararıyla okullar 81 il genelinde tatil ilan edilmişti. Okulların deprem tatili sonrası açılış tarihi kesinleşti.

Mill Eğitim Bakanı Özer duyurdu 81 ilde okulların açılma tarihi belli oldu! 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaparak okulları tatil ilan etmişti. 

Alınan karar kapsamında yurtların depremzedelere tahsil edilecek olması nedeni ile üniversiteler uzaktan eğitime geçerken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ise beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapmış olduğu son dakika açıklaması ile okulların açılacağı tarihi ilan etti. 

71 İLDE VE DEPREM BÖLGESİ OLARAK İLAN EDİLEN 10 İLDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, YÜZ YÜZE EĞİTİM YENİDEN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklaması ile "Depremin yaşandığı 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. Bunlardan 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız. 71 ilde 20 Şubat tarihi ile eğitim-öğretim başlayacak" diyerek 71 ilde okulların 20 Şubat 2023 Pazar günü açılacağını ilan etti. 

 71 ilde yüz yüze eğitim 20 Şubat 2023 Pazartesi günü başlarken diğer 10 ilde ise taşımalı eğitim sistemine geçileceği ve öğrencilerin ücretsiz olarak okullara taşınacağı kararı alınmış oldu. Öğrenciler okula ücretsiz olarak götürülecek ve burada yemekleri de devlet tarafından karşılanacak. 

Gündem Haberleri