Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcılarını açıklayacak!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu bugün açıklayacağı bildirilirken aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcılarının da açıklanacağı belirtildi.

Türkiye’de seçim gündeminde hareketli gelişmeler olmaya devam ediyor. Millet İttifakı içerisinde yer alan 5 siyasi partinin kararı ile Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklanacak. Bunun için bugün 5 siyasi partinin genel başkanı Saadet Partisi Genel Merkezi’nde toplanacaklar. Burada kısa bir görüşme yapması beklenen liderlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayacaklar.

KILIÇDAROĞLUNUN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLANIYOR

Millet İttifakı’nın üyesi siyasi partiler tarafından partililere mesaj gönderilerek Saadet Partisi genel merkezinin önüne davet edildiler. Toplanacak olan kalabalık ile gövde gösterisi yapmayı planlayan Millet İttifakı burada Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edecekler. Görkemli bir tören ile Türkiye’ye mesaj vermeyi planlayan Millet İttifakı seçim startını da vermiş olacak.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI DA AÇIKLANACAK

Öte yandan Millet İttifakı sadece Cumhurbaşkanı adayını açıklamayacak. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından parti teşkilatlarına gönderilen mesajda çok önemli bir detay ortaya çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanacak. Ardından ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde kimlerin Cumhurbaşkanı yardımcıları olacakları da kamuoyuna ilan edilecek. Beklentilere göre diğer siyasi partilerin genel başkanları da Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kamuoyuna ilan edilecekler.

İYİ PARTİ KATILMAYACAK

Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti’nin bugün saat 17:00’de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı törene katılmayacağı bildirildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti ittifaktan ayrıldığını duyurmuştu. Çok büyük bir sürpriz gelişme olmazsa İYİ Parti seçimlere kendi adayı ile girecek.

Gündem Haberleri