Millet İttifakı İçin Yeni Açıklama! İttifaktan Ayrılacakları İddia Edilmişti!

Millet İttifakı'ndan ayrılacakları iddia edilen Demokrat Parti'de Genel Başkan Gültekin Uysal önemli açıklamalar yaptı.

Millet İttifakı'ndan ayrılacakları iddia edilen Demokrat Parti'de Genel Başkan Gültekin Uysal önemli açıklamalar yaptı. Ülkede keyfi br rejim iklimi yaşandığını söyleyen Gültekin Uysal, 2023 seçiminin demokrasinin en zor sınavı olacağını ifade etti.

Türk siyasetinde ittiaklar ile alakalı tartışmalar devam ederken Millet İttifakı'ndan ayrılacağı iddia edilen Demokrat Parti'den önemli bir açıklama yapıldı. Genel başkan ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Bizim ittifaktan ayrılmak gibi bir düşüncemiz asla yok. Dün neredeysek bugün de oradayız. Demokrat Parti, Millet İttifakı'nda yer almaya devam edecektir.” dedi.



VATANDAŞ ARTIK YETER DİYOR!



İktidarı eleştiren Gültekin Uysal, “Türkiye'denin iktidar değişikliği yoluyla derin bir nefes almaya ihtiyacı var. Bu iktidar ne istediyse milet onu verdi. Destek istediler millet her seçimde iktidarı zaferden zafere taşıdı. Yetki dediler ülkenin yönetim şeklinin değişmesine varıncaya kadar yetki verdiler. Bütçeyi böyle yönetemiyoruz dediler alın size imkan istediğiniz gibi yönetin dediler. Yetmedi IBAN verip milletten para istediler. Milletimiz ona da tamam dedi. Ancak bugün gelinen noktada büyük tıkanıklık yaşandığını vatandaş da götüyor ve artık yeter diyorlar.” ifadelerini kullandı.



2023'TE İKTİDAR DEĞİŞECEK!



AK Parti iktidarının yorgun olduğunu söyleyen Gültekin Uysal, “18 yıldır iktidarda olan AK Parti'de büyük bir yorgunluk yaşanıyor. Artık bu iktidarın bu millete ve bu devlete verebileceği Bir şey kalmamıştır. 18 yıldır yapılamayanlar bu yorgunlukla bundan sonra hiç yapılamazlar. İktidarın büyük ve küçük ortağının Anaysa değişikliği yapmaya imkanları yok. Seçime gitmeye dair bir güç ve irade de ortaya koyamazlar. Bugüne kadar yardımlarla ayakta tutmaya çalıştıkları suni bir seçmen kitleleri vardı. Yardım yerine IBAN dağıtılmaya başlandığından itibaren ciddi bir destek kaybı yaşanıyor. 2023 seçimlerinde iktidar değişecektir. Demokrasi tarihimizin en kritik seçimini yapacağız.” şeklinde konuştu.



KENDİ CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ!



Türkiye'nin erken seçime gitmeyeceğini açıklayan Gültekin Uysal, “Ben bir erken seçim ihtimali görmüyorum. 2023 yılında yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'nin tavrını belirledik. Biz kendi cumhurbaşkanı adayımız ile seçime gireceğiz. Bize göre her siyasi parti ilk turda kendi adaylarını çıkarmalıdırlar.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri