Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu? Meral Akşener açıklama yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine teklif edilmesi halinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeni bir açıklama yaptı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusunun cevabı büyük bir merakla bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında kendisine böyle bir teklif gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklaması ile gündem değişti. Konuya dair Millet İttifakı’nın diğer üyesi İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını çok önceden açıkladığını söyleyen Meral Akşener, “Ben Cumhurbaşkanı olmaya talip değilim ve bunu da açıklamıştım. Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak Başbakanlığa talibim. Bunun için de partimin birinci parti olması gerekiyor. Cumhurbaşkanını seçtikten sonra onu Çankaya’ya yerleştireceğiz ve benimki çok daha kolay olacak.” dedi.

Kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağını 6’lı masada hiç konuşmadıklarını söyleyen Meral Akşener, “Ben aday değilim ve geri kalan 5 arkadaş arasından Cumhurbaşkanı adaylığına talip olanlar olabilir. Bunu hiç konuşmadık. Hepsinin de aday olma hakkı vardır ve çok saygı değer bir davranış olur. Tek aday üzerinden yürüyeceğimizi deklare etmiştik. 6’lı masa Sayın Kılıçdaroğlu’nun daveti ile kurulmuştur. Kendisi bu masadan bir Cumhurbaşkanı adayı çıkmasını istedi. Tek aday ile seçime girilmesini benimsiyoruz. Bir adayda karar verilirse bu Sayın Kılıçdaroğlu da olabilir onun yanında bütün gücümüzle çalışırız. Kazanacak bir adayla seçime gitmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara’da belediye başkanlıklarının nasıl kazanıldığına dikkat çeken Meral Akşener, “İstanbul ve Ankara’da ortak aday ile seçime gitmeyi biz teklif etmiştik. Bu bir strateji uzmanlığıdır. Ayrı ayrı seçime gidilmiş olsaydı o sonuçlar elde edilemezdi. Büyük bir sinerji oluştu ve bunun yansımasını da sandıkta gördük. Aynısını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ortaya koymak istiyoruz.” dedi.

Gündem Haberleri