Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Olduğu İddia Edilen Haşim Kılıç Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Partiden?

Gazeteci Nihat Genç Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Haşim Kılıç olduğunu iddia etti. Gündemi kasıp kavuran bu bilgi sonrasında Haşim Kılıç kimdir, kaç yaşında merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala partilerin cumhurbaşkanı adayları da merak konusu oldu. Gazeteci Nihat Genç'in Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Haşim Kılıç'ı göstermesi sosyal medyada gündem oldu. Yayınlanan bir televizyon programında iddiayı gündeme getiren Barış Yarkadaş ise '' Bu 3 adayda Millet İttifakı'nın adayı olarak çıkarsa seçimi kazanamaz '' dedi.

MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI HAŞİM KILIÇ MI?

Gazeteci Nihat Genç, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Haşim Kılıç'ın gündemde olduğunu söyleyerek kulisleri karıştıran bir iddia ortaya attı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Genç, '' Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin '' ifadelerini kullanarak ittifakın gündemindeki adayı deşifre etti.

Bu açıklamanın ardından konuşan Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş ise, Haşim Kılıç'ın adının daha önce de konuşulduğunu, Millet İttifakı'nın adayı olarak Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu ve AYM Zühtü Arslan'ın da gündemde olduğunu belirten Yarkadaş, üç adayında seçimi kazanamayacağını ifade etti.

HAŞİM KILIÇ KİMDİR?

Haşim Kılıç, 13 Mart 1950 tarihinde Çiçekdağı Kırşehir'de doğmuştur. 2007 - 2015 yılları arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapmıştır.

1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine girmiş ve 1972 yılında mezun olmuştur. 1974 yılında Sayıştay Başkanlığı'nda denetçi yardımcısı olarak görev yapmış ardından 1985 yılında Sayıştay üyeliği, sonra da 1990 yılında Turgut Özal tarafından Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

22 Ekim 2007 tarihinde Tülay Tuğcu'nun emekli olmasıyla Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilmiştir. 2015 yılının Şubat ayında ise yaş haddinden emekliliğine bir ay kala kendi isteği ile emekliye ayrılmıştır.

Emlak365.com

Gündem Haberleri