Milli Eğitim Bakanı Özer yanıtladı! Okullar ne zaman açılacak?

Deprem nedeni ile 10 ilde büyük yıkım yaşanırken okullar deprem nedeniyle tatil ilan edilmişti. Okulların açılma tarihi hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özer yanıtladı! Okullar ne zaman açılacak? Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde peş peşe yaşanan büyük 2 depremle sarsılmış Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. 

Yaşanan deprem nedeni ile Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Malatya'da büyük yıkım yaşanmıştı. 10 il depremden dolayı büyük zarar görürken alınan karar kapsamında bu illerde OHAL ilan edilmişti. Önce deprem bölgesinde sonrasında ise tüm Türkiye genelinde okullara ara verilmiş, üniversitelerde ise dönem sonuna kadar uzaktan eğitime geçildiği ilan edildi. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMANA KADAR TATİL OLDU?

Deprem nedeni ile okullar 81 ilde tatil ilan edilirken yeni kararlar peş peşe açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamasında "10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız. 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız" diyerek OHAL ilan edilen illerde eğitimin ne zaman başlayacağına 1 Mart tarihinde karar vereceklerini dile getirdi. 

 71 İLDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Deprem bölgesi için tarih 1 Mart 2023 olarak ilan edilirken geriye kalan 71 il genelinde ise okulların 20 Şubat 2023 tarihinde okulların açılacağı belirtildi. Yani deprem bölgesi için okulların açılacağı tarih değişirken geriye kalan 71 il için ise tarih 20 Şubat 2023 olarak uygulanmaya devam edecek. 

Gündem Haberleri