Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Tamamen Yüz Yüze Eğitime Geçilse Bile Uzaktan Eğitim Kalıcı Olacak

Türkiye'de uzaktan eğitime bundan tam bir yıl önce geçildi. Koronavirüs salgını nedeniyle 23Mart 2020'de uzaktan eğitime geçiş yapılmıştı.

Türkiye'de uzaktan eğitime bundan tam bir yıl önce geçildi. Koronavirüs salgını nedeniyle 23Mart 2020'de uzaktan eğitime geçiş yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da uzaktan eğitime geçişin birinci yılında Sabah Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

UZAKTAN EĞİTİM KALICI OLACAK

Türkiye'de eğitim ve öğretim tam bir yıldır ağırlıklı olarak EBA TV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sürdürülüyor. Konuya dair açıklama yapan Bakan Ziya Selçuk, “Salgın bitse ve biz yüz yüze eğitime tam anlamıyla geçsek dahi uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik. Hibrit eğitim modeline dair önemli bir deneyim kazandık. Hangi derslerin yüz yüze, hangi derslerin uzaktan eğitim şeklinde yapılacağına dair bir yol haritamız olacak. Çok sayıda okulumuz bu sisteme adapte olacak teknik altyapıya sahip.” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM FIRSAT OLDU

Uzaktan eğitime bir mecburiyetten geçildiğini ama bunun aynı zamanda bir fırsat olduğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk, “Biz uzaktan eğitime koronavirüs salgını nedeniyle mecburiyetten geçtik. Ancak bu durum bize yeni fırsatlar da sundu. Bakanlığımız yıllardır teknoloji ile eğitimi birleştirmek için çalışıyordu. Bu anlamda uzaktan eğitime geçiş bir kaldıraç vazifesi yaptı. Var olan bir teknik sistemimizi daha güçlendirerek yolumuza devam ettik. EBA platformu dünyada en çok ziyaret edilen eğitim sitesi haline dönüştü. Bundan da gurur duyduk.” ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitim ile bazı zorlukların da yaşandığını söyleyen Bakan Ziya Selçuk, “Bir yeni sistem kuruyorsunuz. Elbette zorlukları olacaktı. Küçük yaş grubundaki öğrencilerimiz bazı sorunlar yaşadılar. Ancak ortaokul öğrencileri uzaktan eğitime çok kolay bir şekilde adapte oldular. Canlı ders düzenleyen öğretmen sayımız toplamda 884.804 oldu. Öğrencilerin bu derslere katılım yüzdeleri ise ilkokul seviyesinde yüzde 66, ortaokul seviyesinde yüzde 73 ve lise seviyesinde yüzde 77 şeklinde gerçekleşti.” açıklamasını yaptı.

BAZI DERSLER UZAKTAN EĞİTİM İLE DEVAM EDECEK

Uzaktan eğitimde aile faktörüne de değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Erken çocukluk döneminde ailelerin eğitime katılımı çok önemlidir. Salgın sürecinde bu konuda inanılmaz bir ilerleme kaydettik. Aileler çocuklarının eğitimlerinde, gelişimlerinde aktif rol üstlendiler. Bu konuda büyük bir bilinç artışı yakaladık. Ayrıca bu süreçte bazı dersleri uzaktan eğitim ile verebileceğimizi anladık. Bunu da devam ettirmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri