Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Yüz Yüze Eğitim Açıklaması Yaparak Yeni Destekleme Programı hakkında Bilgi Verdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle okullarda sağlıklı bir şekilde yapılamayan ve sadece kısmi olarak gerçekleştirilebilen yüz yüze eğitime dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de tam olarak yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk fizik öğretmenleri ile çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sırasında yüz yüze eğitime dair önemli açıklamalar yapan Bakan Selçuk, öğretmenleri de bilgilendirdi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Okulların tamamen açık olmasını kendisinin de istediğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okulların tamamen açılmasını ve normalimiz olan yüz yüze eğitime geçiş yapmayı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kadar bende istiyorum. Ancak bunu şu andaki şartlarda gerçekleştiremiyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz sağlıklarını düşünmek zorundayız. Bu nedenle adımlarımız tedbirli ve güvenli bir şekilde atıyoruz. Koşullar elverdikçe yüz yüze eğitimin sınırını genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.

YENİ DESTEKLEME PROGRAMI AÇIKLANACAK

Öğrencilere yönelik destekleme programından da bahseden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Koronavirüs sürecinde her ne kadar çok başarılı bir uzaktan eğitim sistemini uygulamış olsak da öğrencilerimizin bazı alanlarda eksik kaldıklarını biliyoruz. Bu yalnızca bizim ülkemize özgü bir durum değil. Tüm dünyada böyle bir eksiklik meydana geldi. Biz de planlamamızı yaptık ve öğrencilerimize yönelik destekleme programı hazırladık. Her bir öğrencimize ulaşabilecek destekleme programının detaylarını ilerleyen günlerde açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARLARI NASIL VERİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlıkları için yüz yüze eğitimi şekillendirme çalışmalarının aktif olarak sürdüğünü açıklayan Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, “Sürecin en başından itibaren Sağlık Bakanlığı ileçok yapıcı sonuçları olan bir koordinasyon tesis ettik. Aldığımız tüm kararları hem Sağlık Bakanlığı'nın yöneticileri hem de bizim bakanlığımızın yöneticileri istişare içerisinde şekillendirip uygulamaya soktular. Bu nedenle biz bu süreçte herhangi bir hataya mahal vermedik. Bu konunun hata kaldırmayacağını da gayet iyi biliyoruz. Bundan dolayı yüz yüze eğitime dair adımlarımızı yine Sağlık Bakanlığı ile ortak bir şekilde atacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her konuda bir planı vardır. Bize bugün okulları tamamen açıyoruz deseler yarın sabah 81 ilde tüm öğrencileri okullarda koronavirüs süreci öncesindeki gibi eğitime sorunsuz bir şekilde başlatırız.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri