Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 100 Bin Öğrenciye Tablet Ve Kırtasiye Seti Yardımı Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün katıldığı Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine Kırtasiye Seti Dağıtım Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Şereflikoçhisar Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere kırtasiye yardımı da yapılırken Bakan Selçuk 100 bin öğrenciye bedava tablet açıklaması da yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün Şereflikoçhisar'da düzenlenen Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine Kırtasiye Seti Dağıtım Töreni'nde konuşarak 100 bin öğrenciye bedava tablet ve kırtasiye yardımı hakkında bilgi verdi.

Fırsat adaleti kavramını sık sık kullandıklarını söyleyen Bakan Selçuk, “Fırsat eşitliği yerine fırsat adaleti kavramını kullanıyoruz. Çünkü adalet kavramı aynı zamanda her şeyi yerli yerinde kullanmayı ve yaşanan aksamalar karşısında tedbir almayı ifade ediyor. Bizim de adalet kavramı konusunda en duyarlı olduğumuz alanlardan birisi de yatılı bölge okullarımızdır. Bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi kendi evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Ne sorunları varsa, ne ihtiyaçları varsa elimizden gelenin fazlasını onlar için yapıyoruz.” dedi.

ÖĞRENCİLERE 100 BİN TABLET DAĞITIMI!

Çocukların yoluna çıkacak her türlü sorunu bertaraf etmenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevleri arasında olduğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk “Biz bu okullarımızdan başarı hikayeleri çıkarttıkça bu toprakların başarı hikayeleri dalga dalga birikecek ve gelecek nesillere örnek olacak. Geleceğimiz bu şekilde aydınlanacak. İşte bunun için Milli Eğitim Bakanlığı olarak yatılı bölge okullarında eğitim gören bütün evlatlarımıza 25 GB internet paketi olan tablet dağıtıyoruz. Bunu büyük ölçüde tamamladık. Almayan çok az öğrencimiz kaldı ve onlara da tabletlerini kısa sürede ulaştıracağız. Bu şekilde 100 Bin tablet dağıtmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

KIRTASİYE SETİ YARDIMI!

Öğrencilere yönelik yardımların devam ettiğinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Tablet dağıtımımız ile öğrencilerimize yardımlarımız bitmedi. Bunu tamamlamak için bir de onların yararlanmaları amacıyla kırtasiye seti yardımı yapıyoruz. Kızılay ile gerçekleştirdiğimiz bu proje sonucunda öğrencilerimizin eğitim almaları için herhangi bir ihtiyaçları kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay'a ayrıca teşekkür eden Bakan Ziya Selçuk, “Bugün 286 yatılı bölge okulumuzda hizmet veriyoruz. Buralarda yaklaşık 100 bin öğrencimiz var. her bir öğrencimizin neye ihtiyacı olduğunu tek tek tespit ederek yardımlarımızı ona göre şekillendiriyoruz. Kızılay ile çok güzel ve yararlı bir iş birliğimiz var. El birliği ile bu memleketin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Törenin ardından sınıfları tek tek dolaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilere kırtasiye seti yardımı dağıtımına da katıldı. Bakan Selçuk'un öğrenciler ile kurduğu samimi diyalog oldukça takdirle karşılandı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri