Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Kritik Açıklamalar! Yüz Yüze Eğitimin Yeni Kuralları Ve 500.000 Ücretsiz Tabletin Nasıl Dağıtılacağı Belli Oldu!

Türkiye'de okullarda yeniden yüz yüze eğitimlerin başlamasına yönelik Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de okullarda yeniden yüz yüze eğitimlerin başlamasına yönelik Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yeni dönemin yeni kuralları olacağını söyleyerek yüz yüze eğitim ile alakalı detaylı bilgiler verdi.

Türkiye'de okullarda yenide yüz yüze eğitimlere başlanıyor. İlk aşamada sadece ana sınıfları ve 1. sınıfların başladığı yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçiliyor. Yüz yüze eğitime başlayacak olan sınıfların belirlendiği yeni düzenleme ile alakalı olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kamuoyunu bilgilendirdi.



YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DEVAM ZORUNLULUĞU OLMAYACAK



Yeni dönem ile alakalı olarak uygulanacak kuralları da açıklayan Bakan Ziya Selçuk, “Yüz yüze eğitime başlayacak olan öğrencilerimiz haftanın belirli iki gününde okullarında eğitim görecekler. 12 Ekim itibari ile yüz yüze eğitime başlanılacak olan sınıflarda hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim uygulanacak. İsteyen veliler çocuklarını yüz yüze eğitim almaları için okullara gönderecekler. Velilerimiz kaygı duyarak çocuklarını okula göndermek istemeyebilirler. Bunun için de tam bir esneklik tanıyoruz. Okula gönderilmeyen öğrencimiz devamsız sayılmayacak ve bir sıkıntı yaşamasına izin verilmeyecek.” dedi.



EBA DESTEK NOKTALARI HİZMETE BAŞLIYOR



EBA konusunda yaşanan teknik sorunlar ile alakalı olarak da önemli bir hizmeti devreye soktuklarını söyleyen Bakan Selçuk, “Bilgisayar ve internet konusunda uzaktan eğitimde bazı sorunlar yaşanıyor. Biz bu sorunları çözebilmek için 12.111 EBA destek noktası oluşturduk. Bilgisayarlardan veya internet bağlantılarından sorun yaşayan öğrencilerimiz EBA'ya bu noktalardan bağlanabilecekler.” ifadelerini kullandı.



KÖY OKULLARI İÇİN FARKLI KARAR



Köy okulları için alınan yeni kararı da açıklayan Bakan Selçuk, “Köy okullarında farklı bir karar aldık. Köylerde dışarıyla etkileşim daha sınırlı kaldığı için tüm sınıfların yüz yüze eğitime başlamasını uygun gördük. Ancak burad aince bir ayrıntı bulunuyor. Eğer İl Hıfzıssıhha Kurulları uygun koşulların olmadığı köy okullarını tespit ederlerse buralarda yüz yüze eğitim yapılmayacak.” şeklinde konuştu.



500.000 ÜCRETSİZ TABLET AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği 500.000 ücretsiz tablet müjdesi hakkında da konuşan Bakan Ziya Selçuk, “Öğrencilerimize 500.000 bedava tablet dağıtacağız. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı olarak bazı kriterler belirledik. Öncelikle bu tabletler ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek. Ailenin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterlere göre tabletlerin dağıtımı yapılacak. Cihazların dağıtım süreci ise milli eğitim müdürlükleri tarafından yönetilecek. Okullar aracılığı ile ihtiyaç sahibi öğrenciler bedava tabletlerini alabilecekler.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri