Milli Eğitim Bakanlığından Lise Sınavları İçin Yeni Düzenleme!

Milli Eğitim Bakanlığı liselerdeki sınavlara ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk'un duyurduğu yeni düzenlemeye göre lise öğrencileri ikinci dönem için her dersten tek sınav olacaklar.

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim alanında önemli aksamalar meydana gelirken öğrenciler sınavlara ilişkin büyük bir merak yaşıyorlar. Liselerdeki sınavların nasıl yapılacağına dair Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Yeni düzenleme yapıldığı duyurulurken liselerdeki sınavlar hakkında tüm detaylar bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

LİSE SINAVLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

Alınan yeni karara göre liselerde 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin olarak her derstek tek sınav yapılacak. 12. sınıflarda birinci ve ikinci dönem sınavlarının tamamlandığı ve bu sınıflardaki öğrencilerin iş ve işlemlerinin ilgili yönetmelik hükümlerine göre yürütüleceği bildirildi.

Liselerde hazırlık 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine sınavlara katılıp katılmama hakkı verileceği belirtildi. Sınavlara katılmak istemeyen öğrenciler 21 Mayıs 2021 tarihine kadar velilerinin bu konuda taleplerini içeren dilekçeleri eğitim kurumu müdürlüklerine verecekler. Bu öğrencilerin ikinci dönem notları ilk dönem notlarına göre verilecek ve haklarında herhangi bir başka ölçme ve değerlendirme işlemi yapılmayacak.

ÖĞRENCİLER HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı ikinci dönem için sınavlara girecek olan öğrenciler 1 Kasım 2020 ile 26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen derslerden ve konulardan sorumlu olacaklarını açıkladı. 24 Mayıs ve 18 Haziran tarihleri arasında okullarından farklı bir yerde bulunan öğrenciler başka bir ilde sınav olabilecekler.

2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin son iki haftasında yapılması gereken sorumluluk sınavları ise 21 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerdeki sınavlar ailişkin yaptığı değişikliklere dair düzenlemeler illere bir genelge ile gönderildi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri okulları bu konuda bilgilendirdi. Buna göre okul yönetimleri sınavlara ilişkin gerekli işlemleri yapacaklar.

Gündem Haberleri