Milli Eğitim Bakanlığından Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Ve Sınav Erteleme Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından tam kapanma kararlarını açıklaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim ve sınav tarihleri hakkında yeni bir duyuru yayınladı.

Türkiye'de eğitim faaliyetleri koronvirüs kararlarına göresürekli olarak yeniden belirleniyor. Son olarak 15 Nisan 2021'den itibaren 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm sınıflarda uzakttan eğitime geçiş kararı alınmış ve uygulamaya sokulmuştu. Bugünyapılan kabine toplantısında yüz yüze eğitim ile sınavlar konusu da masaya yatırıldı. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları eşliğinde gerçekleşen müzakerede çıkan sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüz yüze eğitime ara verildiğini ve sınavların da ertelendiğini açıklaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni bir bilgilendirme yapıldı. Yapılan yeni bilgilendirmede Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de eğitim alanında yeni dönemin kurallarını resmen duyurdu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bugün gerçekleştirilen kabine toplantısında eğitim alanında yeni alınan kararlar olduğu bildirildi. Buna göre resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı. Bu süreçte öğrencilerin evlerinden uzaktan eğitime devam edecekleri bildirildi. Uygulamanın ise 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00'dan itibaren başlayacağı belirtildi.

SINAVLAR ERTELENDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında okullarda gerçekleştirilmesi planlanan sınavlara ilişkin de yeni düzenleme paylaşıldı. Bu yeni karara göre 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yapılması planlanan sınavlar 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelendi. Bu tarihten sonra okullarda sınavlar yeniden planlanacak. Bu konuda Milli Eğitim bakanlığı tarafından ilerleyen haftalarda yeni bir açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirilecek.

30 Nisan 2021 Cuma gününden itibaren milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim sistemi ile eğitimlerine devam edecekler. Bu süreçte öğrenciler yüz yüzeeğitim alamayacaklar. Ancak uzaktan eğitim yolu ile öğrencilerin eksik kalmaları önlenecek.

Gündem Haberleri