Milyonlarca Öğrenci Merak Ediyor? 2020 KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvuru Tarihleri Açıklandı Mı?

Türkiye'de başta üniversiteye yeni başlayanlar olma üzere çok sayıda öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve öğrenim kredisi başvurularının yapılacağı tarihleri öğrenmek istiyorlar.

Türkiye'de başta üniversiteye yeni başlayanlar olma üzere çok sayıda öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve öğrenim kredisi başvurularının yapılacağı tarihleri öğrenmek istiyorlar. Bu öğrenciler KYK burs ve kredi başvuruları için doğru bilgileri nasıl edinebileceklerini araştırıyorlar. Özellikle YKS ek tercihlerinin yapılmasıyla artık bu başvurular daha da önemli hale geldi. 2020 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak? KYK'dan hangi öğrenciler burs alamazlar?

Türkiye'de milyonlarca öğrenci üniversite eğitimleri sırasında ailelerine yük olmamak, daha çpk refah içerisinde bir öğrencilik hayatı geçirmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Kredi Ve Yurtlar Kurumu'nun olanaklarından olan burs ve öğrenim kredisi imkanından yararlanıyorlar. KYK'dan burs ve kredi almak isteyen öğrenciler 2020 başvurularının ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar.

KYK'dan burs ve öğrenim kredisi alabilmek için her yıl belirli tarihlerde başvurular yapılabiliyor. Burs ve kredi ile alakalı olarak yapılan duyurular KYK'nın internet sitesi üzerinden öğrencilere iletiliyor. Ayrıca burs ve kredi işlemleri de e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki 2020 KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman yapılacak?

2020 KYK BURS BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

2020 yılı için KYK burs başvuruları ile alakalı olarak şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak 2019 yılında burs başvuruları 21 Ekim tarihine kadar e-devlet üzerinden alındı. Bu yıl koronavirüs şartlarından dolayı üniversitelerde uzaktan eğitim uygulanırken KYK yurtlarına yapılan başvuru süreçleri Ağustos ayında gerçekleştirilemedi. Kredi ve burs başvurularında buna bağlı olarak sarkma meydana geldi YÖK de üniversitelere gönderdiği son yazıda akademik takvimin Ekim ayından sonra hazırlanmasını iletti. Bu nedenle akademik takvim belli olmadan KYK burs ve kredi işlemlerine başlamak istemiyor.



HANGİ ÖĞRENCİLERE KYK BURSU VERİLMEZ?

-KYK'dan burs ve kredi alan öğrenciler

-KYK'dan daha önce burs ve kredi alanlar

-1 öğretim yılı kaybı olanlar

-Yabancı uyruklu öğrenciler

-Okullarını normal eğitim süresinde bitiremeyen öğrenciler

-Yüksel lisans hazırlık sınıfı öğrencileri

-Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri



Emlak365.com

Gündem Haberleri