Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor! Nisan Ayı Ara Tatili Ne Zaman Başlayacak, İkinci Ara Tatil Ne Zaman 2022?

Öğrencilerin heyecanla beklediği ara tatil tarihi belli oldu. Nisan ayı ara tatili ayın kaçında, ne zaman yapılacak merak edenler için detaylar haberimizde.

Milyonlarca öğrencini merakla beklediği ara tatil haftasının ne zaman yapılacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019-2020 eğitim öğretim yılından bu yana ara tatil uygulamasını hayata geçirmiş, bu sayede öğrenciler yaz tatili ve sömestr tatilinin yanı sıra birer haftalık ara tatil yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen birer haftalık ara tatil ile öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de ders çalışma verimliliklerinin artırılması hedefleniyor.

Bu uygulama ile öğrencilerin iki kez fazladan ara tatil yapacağı belirtildi. Öğrencilerin ve velilerin internette sıkça araştırdığı Nisan ayı ara tatili ne zaman sorusu yayımlanan takvim ile belli oldu.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN 2022?

2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler ilk ara tatilini 15-19 Kasım tarihinde yaptı. İkinci ara tatil ise 11 Nisan - 15 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Ara tatilin ardından 17 Haziran 2022 cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona ererek karnesini alan öğrenciler yaz tatiline başlayacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, devam eden salgın hastalık nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermeyeceklerini ve yüz yüze eğitimin dönem sonuna kadar olağan şekilde sürdürüleceğini açıklamıştı.

Gündem Haberleri